Tidligere studenter

Marius Skrede

- Hvor jobber du og hva jobber du med?
Jeg jobber på IKEA Furuset, hvor jeg er Interiør Designer (ID). Vi er i alt 22 stk. på avdeligen inklusive ledere. Jeg jobber med layout, salgsstyring, belysning, tegning eller tilpassing av interiører, visning av produkter og tegning av personalområder som kantina og kontorer. Vi har også hjemmebesøk for å kartlegge vårt lokalmarked. En ting jeg synes er veldig bra med å jobbe på IKEA er at når du tegner feks. et interiør, så får du bygge det etterpå, og være med på hele prosessen. IKEA har selvfølgelig egne snekkere til gulvlegging, vegger og maling, og noen som monterer møbler. Men alt annet som, bilder, gardiner, puter, bokser, vaser osv. er det vi på ID som plasserer.

- Hva har Idefagskolen betydd for deg?
Idefagskolen har virkelig vært en veldig god start for meg. Jeg opplevde at det var et veldig godt studentmiljø her, og godt samarbedi på tvers av klassene. Det var også god oppfølging av elevene fra lærenes side. Jeg var målretta på at jeg ville jobbe på IKEA da jeg begynte på skolen og fikk mye gode råd i den forbindelse i forhold til hva jeg burde fokusere på når jeg løste ulike oppgaver. Jeg fikk en ukes prasksisplass på IKEA og søkte jobb når det var en ledig stilling. Jeg fikk jobben og begynte 3 dager etter at jeg var ferdig på Idefagskolen.

- Hvorfor vil du anbefale Idefagskolen?
Jeg vil anbefale Idefagskolen først og fremst fordi den gir en god yrkesrettet utdannelse, og fordi jeg føler at jeg fikk et generelt godt grunnlag innenfor faget, slik at jobbmulighetene er mange. Det er et høyt tempo på undervisnigen og mye som skal gjøres på kort tid, så et år på Idefagskolen går veldig fort. Skolen er anerkjent og har flinke lærere. Skolen har også veldig godt utstyr, som bla. foliekutter, verktøy, og store utstillingsvinduer. Og de bruker programmer som Illustrator, Photoshop, ArciCAD osv. som er veldig relevante programmer innenfor faget. Vi fikk bruke dette utstyret utenfor skoletiden også. Det var ofte at vi var en gruppe som satt utover ettermiddagen og jobbet sammen med oppgavene, noe som bidro til et veldig godt miljø.

Sonja Gullerud

- Hvor jobber du og hva jobber du med?
Sonja, 23 år. Jobber for THE One, i Bahrain. Her er jeg dekoratør. I mitt team, er det meg, en visual merchandiser og to handymen. Jeg er den som bestemmer hvilke møbler som går hvor, og sammen med hva. Vi lager settinger som stue, soverom eller dining. Jeg må finne møblene til en setting, bestemme veggfargen, dekorere/dekke bordet, finne bilder/klokker/speil til veggene, re sengen osv.. Vi faar retningslinjer fra hovedkontoret om hvilken stil og hvilke farger vi skal følge, men mye er ganske fritt fram.

- Hva har Idefagskolen betydd for deg?
Idefagskolen var et uforglemmelig år som gikk alt for fort. Lærte utrolig mye paa kort tid. Klassene samarbeidet godt, baade i oppgaver vi var satt sammen i grupper, men også utenom hjalp vi hverandre. Om foto trengte noen til å stå modell eller om vi på VM trengte profesjonelle bilder av utstillingene våre. Et veldig godt studiemiljø, hvor alle lærer av hverandre.

- Hvorfor vil du anbefale Idefagskolen?
Idefagskolen er en godt anerkjent skole og det betyr mye å ha det på cv’n. I tillegg har skolen masse gode kontakter, som gir elevene en masse gode muligheter til utplasseringer og arbeid videre. Hvis du er flink og networker mens du er på skolen, kan du få en masse viktige kontakter til livet videre.

Henriette Saxi Wikstrøm

-Hvor jobber du og hva jobber du med:
Jeg jobber hos IKEA som Visual Merchandiser. Som visual merchandiser har jeg ansvaret for layout, belysning, kommunikasjon, visning av produkter og oppbygging av butikkene.

-Hva har Idefagskolen betydd for deg:
Gjennom Idefagskolen var jeg på utplassering hos IKEA som gjorde at jeg ble anbefalt å søke jobb. Året på Idefagskolen var et lærerikt år, hvor jeg fikk en god forståelse for faget.

-Hvorfor vil du anbefale Idefagskolen:
På Idefagskolen er du i et kreativt miljø med masse studenter og dyktige lærer som følger med på de siste trendene. Du har masse utstyr tilgjengelig 24 timer i døgnet. Jeg opplevde også at skolen hadde god kontakt med næringslivet og at vi ble forberedt på hva som kunne vente oss når vi skulle ut i jobb. Idefagskolen var også veldig behjelpelig når jeg skulle søke jobb.

Comments are closed.